Pengikut

Rabu, 27 Mac 2013

RAMBUT PANJANG TAK MENGAPA JANGAN TANGAN PANJANG

 gambo hiasan semata-matabelum ada mana-mana negara jatuh bankrap kerana muzik rock....tapi negara boleh bankrap musnah jika pemimpin terlibat dengan rasuah salahguna kuasa zalim menyiksa rakyat...rakyat disesebuah negara berhak menentukan kerajaan yang dimahukan...pemerintah tidak boleh paksa...kerajaan yang terlalu lama memerintah pasti akan berlaku zalim...terus ingin berkuasa walaupun terang-terangan menyimpang amanah daripada rakyat...sedap duduk dikerusi empuk rakyat terus dimangsakan demi harta kuasa dan wang ringgit...tiada fakta untuk melawan hujah...fitnah sengaja direka-reka untuk menjatuhkan lawan... 

Seorang pemimpin negara, selalunya terlepas dari kesalahan-kesalahan besar yang mereka lakukan”. Contohnya apabila dikalangan pemimpin zalim ini disyaki pecah amanah, rasuah, jenayah pembunuhan, penipuan, skandal-skandal haram, penyalahgunaan kuasa, penindasan dan sebagainya dan memang ada bukti mereka bersalah, tetapi mereka menang di kandang mahkamah dan ada dikalangan pemimpin zalim ini “menang” sebelum dimasukkan ke mahkamah lagi. Maka, adakah mereka akan selamat? dan sampai bilakah mereka boleh bebas ketawa? 

 Allah SWT tidak pernah tertidur atau mengantuk. Maka adakah orang yang zalim itu boleh bebas dengan kezalimannya ini berdasarkan firman Allah SWT dalam Al Quran Karim yang menyatakan dengan jelas bahawasanya Allah SWT tidak mengantuk, apatah lagi tertidur (Surah al Baqarah : 255). Kita tunggu sahaja bilakah balasan terhadap mereka. Balasan tersebut akan di”kurnia”kan pada waktu yang selayak bagi kezaliman mereka. Mereka boleh sahaja terlepas daripada kesilapan mahkamah manusia, tetapi tidak mungkin boleh terlepas dari mahkamah Allah SWT. Allah SWT tidak pernah merasa mengantuk atau tidur, apatah lagi tidak mungkin Allah SWT itu tersilap, atau terlepas pandang. Maka, serahkanlah segala kezaliman mereka kepada Allah SWT. Usah bimbang, doa orang yang dizalimi itu sentiasa didengari Allah SWTTiada ulasan:

Catat Ulasan